• We wensen u een gelukkig nieuwjaar 2018

  Groentrends 2018

  Groentrends 2018

  Wat kunnen we op groengebied verwachten in 2018, zowel in het interieur als in de tuin? Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland stelden samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends op. We presenteren ze hier, zodat je alvast inspiratie kunt opdoen voor het nieuwe jaar.

  Trend 1: Punk Rebooted

  Het baldadige punktijdperk ligt ver achter ons, maar veel mensen hebben tegenwoordig weer behoefte aan een eigenzinnige, onconventionele woon- en leefstijl. Ook met de tuin wordt op een onorthodoxe manier omgegaan. Denk aan ruige, natuurlijke stukjes en borders die door harde materialen worden doorsneden. Boodschap: geef de natuur de vrijheid, al vervang je alleen al een terrastegel door beplanting. Verder horen hier stoere, industriële materialen en grillige en ruwe vormen bij, evenals contrasterende kleuren met veel zwart en rood.

  Trend 2: Re-assemble

  Een creatieve stijl waarbij je zelf op een nieuwe, andere manier composities maakt met oude en nieuwe materialen. Ongedwongen en speels, luchtig en fris; alles kun je naar eigen smaak combineren en vervangen. Maak stillevens of collages van verschillende materialen en planten, hang een boeket eens op. In de tuin kun je een mengelmoes van stijlen maken, met verschillende soorten beplanting en harde materialen. Ook het kleurenpalet is heel gevarieerd, van fel tot pastel.

  Trend 3: Romantiek in de overtreffende trap

  In het interieur combineer je warme kleuren met florale dessins en dierenprints. Rijke materialen als fluweel en marmer zorgen voor een decadente uitstraling. Bloemen en planten worden overvloedig gebruikt, met extra grote planten en bloemvormen en volle boeketten. In de tuin richt je een luxe buitenruimte in, met comfortabele meubelen en goud- en koperkleurige details. Ook weelderige borders horen bij deze trend, net als romantische pasteltinten en dramatische donkere kleuren, waaronder veel paars.

  Alle medewerkers van ons tuincentrum in Rekkem wensen je een heel mooi en fleurig 2018!

  Nieuwsbrief ontvangen?

  Velden met * zijn verplicht.

  Like ons op Facebook!

  Welkom bij Decaflor

  Decaflor biedt 2000m² tuinplezier met advies! Wij gaan voor kwaliteit tegen een scherpe prijs! Er is een ruime parking voor de winkel! Wij accepteren ook: